maanantai 16. marraskuuta 2020

Lokakuun kuluseurantaexcelin avaus

Olen nyt aikani tuijotellut lokakuulle tekemääni kuluseurantaexceliä. Listasin uuteen exceliin siis lokakuussa tekemäni ei-elintärkeät ostokset. Eli muut menot kuin asumiseen, ruokahuoltoon, terveydenhuoltoon ym asioihin liittyvät pakolliset menot. Merkkasin exceliin joka päivä käyttämäni rahan, ja toiseen sarakkeeseen laskin juoksevasti näihin mysteerimenoihin kuluttaneeni rahan.

Olen ennenkaikkea kauhuissani excelin näyttämästä raa'asta totuudesta, mutta mikäs sen mukavampaa kuin reality check ja faktojen katselu silmästä silmään.
 

Lokakuun höppäkulutusseuranta:


Äkkiseltään ajateltuna ja omasta mielestäni en lokakuussa törsäillyt juurikaan, mutta kummasti olen silti kuluttanut yli 400 euroa kaikkeen ei-fataaliin! Mitä mä oikeasti ostin! 

Katsotaanpa. 

Ravintolassa en käynyt kertaakaan, mutta ResQ-äpin kautta hankittua ruokaa syötiin kotona useasti (lasken tämän siis höpsötyskuluihin enkä ruokakuluihin, koska kyseessä on ravintolaruokaan rinnastettava takeaway-sapuska johon liittyy kiistatta glamouria, ja jota ei tarvitse itse kokata).

Käsityötarvikkeita olen ostanu tosi paljon. (Sneak peek: sama touhu jatkuu myös marraskuussa). 

Kerran kävin ikeassa hankkimassa konkreettista sälää ja yhden kerran cittarista hakemassa kodintarvikkeita (jouluvaloja ym nättiä), mutta muuta nurkkiatäyttävää roinaa en sitten hankkinutkaan. Se on hyvä!

Kerran kävin UFFissa ja ostin pari vaatetta. Nyt jälkikäteen ajatellen olisin luultavasti pärjännyt elämässä varsin hyvin ilman noita hankintoja. Otetaan opiksi: pysy pois houkutuksista.

En nyt ala itseäni parjaamaan tästä reilu 400 euron kulutuksesta, vaikka se tuntuukin suurelta. Life is, things go, poopies happen ja elämäähän tämä on. 

Nollakulutukseen en tule ikinä pääsemään, enkä haluakaan, mutta siis ekologisempaa elämää haluan siltä osin elää, että esim vaate- ym pikamuoti jne tarpeettoman ostokset jäisi nollaan.

Jatkan kuluseurantaa myös marraskuussa. Ostosten listaaminen tällä tavalla tekee mun ajattelulle tosi hyvää! Jos olen ostamassa jotain, niin mielessä käy että haluanko nyt oikeasti laittaa riville sen summan, vai miten paljon kivempaa olisi pitää päivä nollasummaisena.

Marraskuun kulutuskäppyrä näyttää kyllä hiton paljon korkeammalta jo nyt, vaikka ei olla edes kuun puolivälissä. Tatuoinninpoistokerta nostaa summan heti korkealle, ja olen ostellut yhtä sun toista. No, kohtapa näette.

Mutta nyt kun kaoottisesti alkanut ostomarraskuun tilanne on tiedossa, niin voin tietoisesti ottaa marraskuulle halutessani anti-loppukirin, loppujarrutuksen, jonkin epätörsyyn koska a) mitään uutta en tarvitse ja b) jotta marraskuun summa pysyisi nätimpänä.

...Tai sitten valmistaudun antamaan anteeksi kaamosajan superkulutuksen ja harrastuskamojen ostelun ja päätän harrastaa koko rahan edestä ja tehdä käsitöitä ja olla tyytyväinen että pimeän keskellä olen edes hengissä ja hereillä, ja annan mennä ja annan etenkin olla.

1 kommentti:

  1. Mä teen nyt monifyihin tiukkaa kuluseurantaa ja jössemandeera, sitä rahaahan menee ihan huolella ja helposti. Pystyn ehdottomasti pihistelemään jatkossa enemmän.

    VastaaPoista