perjantai 31. tammikuuta 2020

Noin-vuodenvaihteen tase 2019

Nyt seuraa talouskatsaus! Pennilandian hiljaisen loppuvuoden jälkeen on vihdoin aika ottaa härkäeläintä sarvista ja puhua itseni kanssa rahasta.

Viime postauksessa teinkin jo katsausta omasta taloustilanteestani, joten tiedän tasan mistä päästä alan ensimmäisenä äyskäröidä tätä minun paattiani kuntoon.

Rahat on siis vähissä, käteisrahat. Ja olen ruvennut toimiin olemattoman käteiskassani elvyttämiseksi. Laitoin 100 € suoraveloituksen menemään aina palkkapäivänä säästötilille (eri pankkiin). Nyt tililtä häipyy palkkapäivänä siis 200 euroa indeksirahastoihin, PLUS 100 euroa talletustilille. Toivon että en huomaisi tuon ylimääräisen satasen häipymistä mitenkään, kun en ehdi sen tilille tuloakaan rekisteröidä. 

Oon onnekseni suht tottunut 200 euron häipymiseen tililtä heti aamuyön tunteina kun palkka tulee, joten jospa muutaman kuukauden irvistelyn jälkeen ei kirpaseisi tuo ylimääräisen satasen "menetys". Ilakoin jo nyt ajatuksesta, että tällä vedätystaktiikalla mun säästötilini saldo olisi vuoden lopussa 1100 euroa - mikäli siis en kompastu tähän ylevään salakavaluuteeni ja vihellä suoraveloitusta poikki. 

Mutta hei, 2020 on mulla käteisen vuosi, joten asian eteen pitääkin tehdä jotain tuntuvaa! Jos se säästäminen kävis helposti, niin kaikilla olisi säästötilillä se tonni. Ainiin, mutta aika monilla vissiin onkin. Se on vaan minä, joka oon syöny sukista varret.Mutta katsotaanpa niitä vuodenvaihteen lukuja! Mun noin-vuodenvaihteen taseeni näyttää tältä:

VARAT
Sijoitusasunnot       192 250,00 €
Käteistalletukset           100,00 €
Indeksirahastot        19 273,92 €
Osakkeet                   2 196,00 €
S-juna                       1 100,00 €

VELAT
Sijoituslainat         -154 166,35 €

SALDO                   60 753,57 €

Luvut katsottu 15.1.2020.

Hyvältähän tuo näyttää! Omaisuutta on, pörssit on olleet nousujohteisia, ja asunnot vivuttaa itseään minullepäin tasaisella tahdilla.

Käteispuoli hoidetaan kuntoon, ja tavoitteena olisi kasvattaa käteismäärä JA pitää myös hanat auki indeksirahastojen suuntaan. Jos elämässä ei mitään yllättävää pläsähdä lautaselle, niin tämä onnistuneekin ihan suht kivuitta tulevana vuonna.

Katsotaan, sanoi lääkäri. 

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää saldo!
  Meilleä käteistä on jaettu eri tileille puskuriksi eri asioille (kirjoitin näistä https://rahainen.blogspot.com/2020/01/tilipelia-vuonna-2020.html) ja käytännössä meillä on kokoajan sen vuoksi suhteellisen hyvä puskuri olemassa käteistä.
  Se vaan tuntuu vähäiseltä, kun joka tilillä on vain pieni summa.

  Koitan joka kuukausi pitää käteistilanteesta kirjaa, että pysytään perillä mihin on varaa ja mihin ei.
  Toisaalta mietityttää, että pitäisi vaan laittaa indeksirahastoihin enemmän kasvamaan, mutta toisaalta elämme taloudessamme hyvin vaihtelevia aikoja ja käteispuskurista ei ole ainakaan haittaa.

  Tsemppiä tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi on hyvänkuuloinen systeemi teillä, että eri tileillä on eri tarkoituksiin puskurit. Kuulostaa järkevältä kyllä pitää tarvittavaa käteispuskuria (puskureita), kun ikinä ei tiedä mitä tapahtuu. Ja jos mitään ei tapahdu, niin lykkii liikoja rahoja vaikka kurssinotkahduksen aikana indekseihin tai osakkeisiin.

   Mä taidan soveltaa sun logiikkaa, ja dedikoida oman norwegian-pankin puskurini ns katastrofi-rahastoksi (tai fuck you -rahastoksi). Ja oman pankin pois näkyvistä laitettu sivutili olkoon pienempien yllättävien katastrofien tili. Tämä siis heti kun mulla on yhtään ylimääräistä käteistä, mitä jemmata mihinkään :D

   Poista