tiistai 16. heinäkuuta 2019

Vuoden 2019 toisen neljänneksen kulutus

Täytyy sanoa, että nyt hävettää eniten koko blogihistoriani aikana tämä menojen raportointi.

Siis mitä helvetin perkelettä mä oon ostellut! Okei, olen käynyt kuluneen 3 kuukauden jakson aikana New Yorkissa porsastelemassa, mutta olisipa se ainoa meno mikä on tullut söhelöityä!Miten mä helvetti soikoon kehtaan pitää minkäänlaista blogia! Miten tää kulutus on lähtenyt näin käsistä! Mikään paitsi ruoka- ja lääkekulut ei ole tässä käppyrässä pakollista menoa! Eläinmenojakaan ei voi täysin nolliin vetää, mutta pointtina on, että voi hyvä helvetti sentään kun hävettää miten high maintenance bitch mä kulutukseni perusteella olen!

Tää on niin kaksijakoista - haluan ottaa elämästä kaiken irti ja nähdä maailmaa ja haalia kokemuksia joihin minulla on mahdollisuus. MUTTA onko sitä pakko tehdä näin paljon rahaa ympäriinsä heitellen? Onko ne parhaat kokemukset niitä, joita haetaan isojen merten takaa ja ravintoloista baareista kaupoista? Vai löytyisikö niitä lähempääkin, vähemmällä kulutuksella ja luonnonvarojen tuhlaamisella?

Tässä on vuoden 2019 huhti-touko-kesäkuun kulutukset excel-piirakkana (klikkaamalla suurenee):


Vaate- ja ravintolakulujen korkeus selittyy jenkkimatkalla, siellä tuli nimittäin osteltua ja syötyä, niinkuin aiemmassa erillispostauksessa sanoinkin. Lisäksi olen maksanut tulevaan matkaan liittyviä kuluja toukokuussa, ja tehnyt vielä lähiseutumatkojakin kesän alussa muutaman. Korkeat urheilukulut selittyy jumppakeskuksen jäseneksi liittymisellä huhtikuussa, ja jatkossa nuo kulut tulemaan olemaan yhtä korkeat kuin nytkin. 

Jos mulla tulis iso elämänmuutos ja tulot tippuisi, niin mitenköhän helppoa mun olis trimmata menoni olemattomiksi. Oon uskotellut itselleni että joo kyllä mä voin vähentää, mutta MIKSI EN VÄHENNÄ perkele, kun samaan aikaan nau'un että kulutusta pitäis vähentää, ja sitte suoritan semmosta elämää mihin menee pelkästään kulutusmenoihin keskimäärin yli 60 euroa päivä! Ihan järkyttävää!

Etukäteen oli tiedossa että vuoden toisesta neljänneksestä tulee katastrofi, mutta enpä arvannut että siitä näin paha tulisi.

Ja tätä samaa laulua on laulettu ennenkin. Katastrofi taitaa olla mun normitila.

Nyt on oikeasti pakko tehdä jo jotain. Vaateostokset pannaan, turhat kauneuskulut pannaan, ja matkustelut pannaan.

Paitsi voisin ostaa semmoisen tekonyrkin, joka mätkäsee mua turpaan aina heti, kun meinaan ostaa jotain muuta ku kaurahiutaleita. Ja samaan aikaan tiedän, että absoluuttinen kieltolaki ei mun kohdalla toimi, eikä saa aikaan ainakaan pysyviä ratkaisuja. En voi sanoa itseäni edes jojo-säästäjäksi, vaan sukset suorana kaakkoon laskevaksi syöksylaskijatuhlaripelleksi.

Paha Jenni, paha! 

8 kommenttia:

 1. Hui, olipas tässä itsesyytöstä kerrakseen.. Matkustelun osuus on kyllä iso. En itse matkustele tällä hetkellä oikeastaan lainkaan, koska säästän omistusasuntoon. Ajattelen, että matkustelun aika on sitten myöhemmin. Ehkä auttaisi, jos asettaisit säästämiselle jonkin itsellesi tärkeän konkreettisen ja edes jossain määrin aikaan sidotun päämäärän, jonka vuoksi olisi helpompaa sanoa ei houkutuksille. Tai en tiedä onko sinulla sellaista jo asetettuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kun tekstin luki myöhemmin, niin ihan hirmuista itseruoskintaahan tuossa on!

   Mulla on siinä mielessä hyvä tilanne, että kuukausittain menee suoraveloituksena ihan ok summa eri rahastoihin. Oikeastaan tämä itsesyytös-angsti tulee siitä, kun koen että rahastoihin voisi mennä niin paljon enemmän. Mutta se tarkoittaisi sitten sitä, että elintavat pitäisi muuttua.

   Se on kyllä totta, että pitäisi asettaa jokin tavoite, jonka ansiosta ei:n sanominen olisi helpompaa. Mun pitää ehkä keskustella itseni kanssa ja miettiä mitä oikeasti haluan, ja olla vertaamatta itseäni liikaa muihin niin hyvässä kuin pahassakaan.

   Poista
 2. Mää en ees aio vielä tehä hirveesti mitään. :D Vaikka tuhlaan ku hullu. Paitsi arkikuluissa/ruuassa oon nyt säästänyt ja pyrin minimoimaan kaiken muun paitsi pakollisen rahan menon kuukauden vaihteessa tulevaa reissua silmällä pietäen. Kyllä se tästä ja kyllä me vielä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kyllä me vielä! Pikkuhiljaa kun menee kohti oikeaa suuntaa, niin voipi tulla valmista joku nätti päivä. Mun kohdalla ainakin pätee se, että liian nopeat suunnankäännökset ja elämänparannukset, niin koko paska sortuu ku korttitalo. Ja sitten alotetaan jostain nollapisteen alapuolelta taas.

   Mutta kyllä se tästä! Ja me todellakin vielä!

   Poista
 3. Kerran me vain eletään. Toivottavasti oli hyvä reissu! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mahtava! Ihan joka pennin arvoinen.

   Noissa mahtavissa reissuissa on vaan se huono puoli, että niitä haluaa lisää! Ja apropoo ollaan siinä missä nyt olen. Viimeksi tänään tsekkasin paljonko maksaa Nykin lennot. Ei, Penni, ei. Ainakaan ei ihan vielä.

   Poista
 4. Onhan tuossa kuluja kerrakseen, mutta hyväksyttäviä jos eivät toistu neljänneksestä toiseen samanlaisina :D Kuinka paljon toisen neljänneksen aikana oli noiden lisäksi lainanhoitomenoja (lyhennykset+korot) ja tuloja, ja oliko tulot vai menot kokonaisuudessaan suuremmat? Tuo viivan alle jäävä plussa tai miinus on itselleni ainakin se tärkein vaikka kriittisesti katsonkin omia törsäilyjä, jos jään kuukauden päätteeksi kaikki tulot&menot huomioiden plussalle, on tulos mielestäni onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tupannut mennä humpsuttelun puolelle kyllä vuosineljännes toisensa perään, mutta talous on kokonaisuutena ylijäämäinen ollut koko ajan. Eli lainakulut ja pakolliset menot on hoidettu heti palkkapäivänä pois, rahastoihin menee muutama satalappunen per kuukausi, ja luottokorttivelkaa ei kerry. MUTTAKU se viivan alle jäävä summa vois olla isompi, ja siitä syntyy tämä ikimylly joka nti Penninäkin tunnetaan, joka tahtoo yhtä ja toista ja tekee kolmatta.

   Toinen minä sanoo, että voit kuolla huomenna, mee vaan sinne reissuun. Ja toinen puoli sanoo että säästä horo säästä niin pääset aikasemmin eläkkeelle.

   Mun pitäis kyllä tehdä kirjoitus/selonteko tuosta kuukausittaisesta lainarumbasta ja tilittää täällä myös noista pakollisista menoista. Ehkä sitä kautta saisin paremman otteen kokonaisuudesta, kun joutusin tekstittämään asian ymmärrettävään muotoon.

   Poista