tiistai 16. huhtikuuta 2019

Vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen kulutus

Nyt on excelöity vuoden 2019 tammi-maaliskuun kulutus. Tässä allaollevassa excelpiirakassa on siis kolmen kuukauden ajalta kaikki mun henkilökohtaiset kulutusmenot, eli pakollisten laskujen ja asumiskulujen jälkeinen niinsanottu vapaaehtoinen kulutus. 

Tässä on ne kulut joiden muodostumiseen voin itse vaikuttaa talousvalinnoillani, muut elämänmenot on kiinteitä enkä voi niitä muokata ilman että koko elämäntilanne menee uusiksi.


Tein myös diagrammin, jossa näkyy edellisen kolmen kuukauden kulutuksen pohjalta laskettuna keskimääräinen kulutus per kuukausi:


Suurenee klikkaamalla!

Tämä keskimääräis-diagrammi konkretisoi mulle paremmin sen, että mitä oon keskimäärin laittanut per kuukausi mihinkin menoon. Ja kappaskeppas, alkuvuonna onkin mennyt rahaa ihan kunnolla muun muassa eläinten hoitoon! Huh sentään, yli 200 euroa kuussa! 

Matkustelut on myös vienyt ihan tolkuttuman summan per kuukausi nyt talven aikana, ja pelkäänpä että seuraavan neljänneksen matkakulut on vähintään samaa luokkaa. 

Ravintoa/kahvila/baari -kulut on mukavan maltilliset. Oon kuitenkin nähnyt kavereita monta kertaa ruuan merkeissä, mutta näköjään missään hirmu ökypaikoissa ei oo tullut käytyä. Toisaalta onko lähes 60 € kuussa ravintoloihin mitenkään maltillista sittenkään, enpä tiedä. Se on 3 kpl 20 euron ravintolailtaa ystävien kanssa, mikä äkkiseltään tuntuu ihan hyvältä sijoitukselta.

Urheilukulut tulee myöskin kasvamaan jatkossa. Liityin (vastoin parempaa tietoani) erään kuntokeskuksen jäseneksi, ja sehän tarkoittaa säännöllisiä kuukausimaksuja ainakin seuraavan 12 kk ajan. Tosin vaihtoehtona olisi ollut ostaa aina vain suurempia housuja, nimittäin talven aikana perseeni on paisunut noin 2 kokoa suuremmaksi. Päätin sitten alkaa maksaa jumppakeskukselle, jospa se persekin siitä pienenisi.

Autokulut myös kaiken todennäköisyyden mukaan pienenee jatkossa, alkuvuoteen nimittäin kasaantuu aina iso rypäs vakuutus- ja veromaksuja. Myös eläinkulujen pieneneminen on toiveissa (mun möllilauma voi jo paremmin ja talven aikainen eläinlääkärirumba on vähenemään päin).

Tämmöistä! Jos minä jotakhin osaan, niin se on kuluttaminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti