torstai 14. maaliskuuta 2019

Haaste 52, eli 1378 euroa lomakassaan vuoden aikana

Innostuin jälkijunassa 52-haasteesta kun bongasin sen Femmiksen blogista, ja hyppäsin heti mukaan. Myöhässä joo, mutta innosta hihkuen!

Tämähän on erinomainen säästöhaaste! Itse sovellan haastetta siten, että ohjaan säästörahat suoraan matkatililleni. Vuoden lopussa minulla on siis 1378 euroa ehtaa matkapätäkkää, joka sopivasti kattanee vuodenvaihteen reissun kustannukset.

En ohjaa haasteen säästörahoja säästötilille tai sijoituksiin (mikä toki olisi järkevää). Tämä haaste ei myöskään vaikuta kuukausittaisiin säästösummiin, jotka menee multa automaattisesti eri rahastoihin. Ehei, tämä  viiskakkonen olkoon kaikesta muusta täysin irrallinen Pennin lomasäästöproggis! Aurinkoranta here I come!

Koska olen nörtti nörtimpi nörtein, niin tekasin toki asiaankuuluvan excelin. Merkkaan ylös jokaisen viikon lyhennyksen, ja viikkolaskuri ilmoittaa kuinka monen viikon edestä maksuja on suoritettu. 

Katsotaan tuleeko viikoittainen maksu tehtyä etukäteen, jälkikäteen vai nippuna muutaman viikon maksut. Pitänee suorittaa noita loppupään maksuja aina kuin vain kykenee, nimittäin 50 euron suuruiset tilisiirrot tuntuu jo ihan mojovasti kukkarossa, euron tai kahden ei niinkään.

Haaste on nyt startattu, ja lyhennyksiä on suoritettu 11 viikon edestä. Niputin kerralla alkupään helpot pois (plus yksi random 15-euroinen), ja ensi viikolla suoritetaan jokin isompi summa.

Mulla on ollut raportointimotivaatio ihan nollissa alkuvuonna. Oon toki merkannut menoni ylös, mutta kuukausittaista raporttia ei ole tehnyt mieli tehdä, kun paletti on ollut niinsanoakseni hiukan levällään, yllättäviä menoja on tullut, ja asuntosijoituksetkin on lähteneet ihan laukalle. Ajattelin, että teen vuoden ensimmäisen kolmanneksen raportin, kunhan maaliskuu on lusittu. 

8 kommenttia:

 1. Mulla sama meininki tämän haasteen kanssa. Säästyneet rahat käytetään kaikkeen kivaan. Aloittiin tämä miehen kanssa yhdessä syyskuussa ja suunnitelmissa tehdä kesällä näillä rahoilla joku kiva reissu. Loppurahoilla sitten pienempiä juttuja, esimerkiksi ravintolakäyntejä ja elämyksiä. 2600e on ihan kiva summa tuohon ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, 2600 eurolla tekee jo vaikka mitä kivaa! Mua kans nimenomaan miellyttää tässä haasteessa sen kepeys. Ei tässä jaksa olla Firettämässä ja koko ajan miettiä jotain eläkekassaa aina kun jonkun kympin saa säästöön. Pyh pah, mä tahdon matkustaa, tahdon lämpimään ens talvella, ja jotta se onnistuu, on pistettävä pökköä pesään pitkin talvea.

  Ja vähänkö hyvä fiilis on juoda se lomamojito sitten reissun päällä, kun matkarahat on kivuttomasti raastettu kasaan, eikä visaan oo tarvinnut koskea ollenkaan :)

  VastaaPoista
 3. Tähän haasteeseen lähden ensi vuonna mukaan, pitää pitää mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mukaan vaan!

   Mä varmaan teen tän haasteen ens vuonnakin, jos tää vuosi menee hyvin. Vähän hirvittää nuo vuoden viimeiset viikot, mutta kunhan ne ei kaikki kasaannu loppuvuoteen, niin uskon että saan tän kunnialla maaliin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kyllä! Mun ajatus ei kulje ja mitään ei tapahdu ennenkuin taulukko on tehty :D

   Poista
 5. Oi kun tekisi mieli lähteä haasteeseen mukaan. Ehkä ensi vuonna sitten. Oon vähän kade sun hienoista taulukoista .😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vaan, myöhässäkin ehtii! Ja kiitos, oon vähän excel-nörtti, ja taulukoiden teko on suurta hupia :D

   Poista