lauantai 9. helmikuuta 2019

Vuosi BookBeatissä! Mitä maksoi, paljonko kuuntelin?

Yksi vuosi BookBeatiä takana, hip huraa! Löysin puolivahingossa BookBeatin jollain tappavantylsällä Onnibus-matkalla alkuvuodesta 2018. Ajattelin että otanpa kahden viikon ilmaisen kokeilujakson, niin menee tämä bussimatka nopeammin.

Ja nyt vuotta myöhemmin voin todeta, että siinäpä oli yksi parhaita päätöksiä minkä olen kuunaan tehnyt! Ei nimittäin jäänyt kahteen viikkoon se kokeilu, vaan olen ollut tyytyväinen, 16,90 euroa kuussa maksava käyttäjä siitä asti. Ja kertaakaan en ole katunut!


Katsotaanpa vuoden mittaisen käyttäjäkokemukseni kuluja ja statistiikkaa:

- 12 kuukautta 16,90 € kuukausimaksulla on vuodessa 202,80 €
- Vuoden aikana kuuntelin 104 kirjaa, joten hinta per kuunneltu kirja on 1,95 €
- Vuoden aikana kuunneltujen kirjojen kesto oli 850 tuntia, eli noin 71 tuntia per kuukausi
- joka on keskimäärin 17 h 45 min per viikko

- ja edelleen keskimäärin 2 h 20 min per päivä. Aika paljon!

Eniten kirjoja kuuntelin marraskuussa 2018: 100 tuntia, eli noin 3 h 30 min per päivä.
Vähiten kirjoja kuuntelin tammikuussa 2018: 16 tuntia, noin puoli tuntia per päivä.

Vuoden aikainen kuuntelutuntimäärä näyttää tältä:

Nousujohteista, pääosin ainakin

Mielenkiintoisena yksityiskohtana kerrottakoon, että oon loppuvuodesta 2018 lähtien kärsinyt pienestä terveyteen liittyvästä krenkasta, joissa oireena on ollut muun muassa ihan tautinen väsymys. Joten marraskuuhun osuva kuuntelupiikki ei yllätä itseäni yhtään - makasin silloin lähes kaiken vapaa-aikani sohvalla kuunnellen kirjoja ja/tai nukkuen. Nyt vointi on onneksi parempaan päin taas, ja jaksaa tehdä muutakin kuin maata!

Mutta mitä tuli kuunteltua vuoden aikana? Pelkkää hömppää ja dekkareita? Aika paljon niitäkin, mutta korvissa oli myös paljon muuta! BookBeatin tarjonta on todella runsas, ja uutuuksia tulee niin kovaa tahtia etten pysy perässä vaikka kovasti yritän!

Kategorioittain katsottuna olen kuunnellut erilaisia kirjoja seuraavasti:Ajoittain oli hankalaa luokitella kuunnellut kirjat. Esim viihteen ja chick litin ero oli välillä vaikea määritellä. Ja joskus tieto/tiede -kategoriaan oli isokin kynnys laittaa jokin teos, ja se sitten päätyikin self help -osastoon jos tiedepitoisuus ei mielestäni ollut tarpeeksi suuri. Kategorisointi onkin ollut ajoittain summittaista sinnepäin-heittelyä.

En ole ennen ollut kovinkaan suuri dekkarihiiri, mutta viime kesänä kuuntelin Millennium-trilogian, ja lopun kesää korvissa oli lähes aina joku deksu. Nyt kun miettii, niin en ole tainut ikinä lukea dekkareita, ainoastaan olen kuunnellut. Ja aika paljon olenkin, 19 kpl vuodessa?! 

Entäs sitten vuoden parhaat kirjat! Ne ovat tässä:

Vuoden parhaat kuuntelukokemukset in no particular order.
Parhaita kirjoja olisi voinut listata vaikka miten monta lisää. Huonot ja tylsät kirjat jätin kuuntelematta, joten melkein kaikki 104 kirjaa voisi olla tällä listalla. Mutta nämä 8 ylläolevaa on ihan best of the best eri kategorioista. 

Kaikki Mackintoshin ja Ahnhemin kirjat oli tooodella hyviä kuuntelukokemuksia (ei ainoastaan nuo 2 ylläolevaa). Lasitehdas oli ehkäpä koko vuoden paras kirja, se oli niin hemmetin hyvä että pitänee kuunnella joskus uusiksi. Hintsa oli yksi ensimmäisiä kirjoja mitä kuuntelin, ja Nopolat kuuntelin marraskuussa kun makasin sohvan pohjalla eikä juuri mikään naurattanut. Mutta Nopolat nauratti <3

Tämä teksti ei ole mikään maksettu mainos BookBeatille, vaan ihan vapaaehtoinen ylistysvirsi tuon palvelun erinomaisuudesta. Tokihan kirjaston kautta äänikirjojakin saa, mutta joutuisi jonottamaan ja järjestelemään ja olemaan organisoitu, ja minä en semmoista harrasta. Vaikka reilu 200€ on paljon rahaa, niin koen saaneeni niin paljon pääomaa, viihdettä ja iloa elämään sen ansiosta, että aion jatkossakin panostaa tähän. Kestotilaus siis pysyy voimassa, ja kirjojenkuuntelu jatkukoon!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa todellakin hintansa arvoiselta kun noin paljon käytät. Itsellä oli kans kahden viikon kokeilu ja kuunneltujen kirjojen määrä 0, kun en vaan osannut kuuunnella. Tosin luin sen avulla kännykän näytöltä tuolloin koko fifty shades of greyn trilogian, jonka jälkeen lopetin tilauksen ja päädyin käyttämään silmäystävällisempää normikirjojen lukemista. Tällä hetkellä kannan lukemiseni kirjastosta kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei se BookBeat kyllä kaikille istu, onneksi on kirjastot! Oon yrittänyt muutamaa kirjaa lukea e-kirjana kännykän ruudulta, ja en tykännyt yhtään. Hirmuinen tihrustaminen ja silmät väsyy ruutua tuijotellessa.

   Poista
 2. Itse taas en ole päässyt äänikirjojen makuun. Käytän niitä lähinnä pitkillä automatkoilla yksin ajellessa, eli suht harvoin.

  Mutta tykkään taas lukea kirjat e-kirjana kännykällä. Aluksi se oli jotenkin hankalaa, mutta tottumisen jälkeen melkein mukavampaa kuin tavallisen kirjan lukeminen.

  Äänikirjoissa en tykkää niiden hitaudesta. En löydä järkevässä ajassa aikaa kuunnella kirjaa esimerkiksi 10-15 tuntia, mutta saman kirjan lukee 3 kertaa nopeammin.

  Vuonna 2018 luin noin 40 kirjaa ja sillä määrällä pidän bookbeatin maksamista sen arvoisena.

  Jos kuuntelen kotona äänikirjoja, niin nukahdan joka ikinen kerta kesken kuuntelun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans ollut tuo nukahtamisongelma! Tosin nykyään puuhailen yleensä aina jotain samalla kun kuuntelen, ja nukahtaminen on sen takia harvinaisempaa. On kyllä hienoa että tuolla on vaihtoehtona myös e-kirjat!

   Poista
 3. Tuostapa sain hyviä kirjavinkkejä. Yhtään noista en ole lukenut! Itse luen vain perinteisellä tavalla kirjoja. Ei kun siis joo, olen muutaman e-kirjan ilmaisia klassikoita lukenut, mutta ne ovat ihan poikkeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on mieluisia nuo vinkit :) Listalta on karsittu Liane Moriartyn kirjat, mutta ihan hyvin nekin voisi olla mukana viihde-osastoa edustamassa. Ja millennium-sarjakin puuttuu kokonaan! 8 suosikkia on siis ihan liian vähän, kun erinomaisia kirjoja on ollut kymmeniä.

   Poista